ROBOTS HEBBEN DE TOEKOMST

Robots hebben de toekomst. Wij zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van deze toekomst en jij kunt hier een bijdrage aan leveren. Wij bieden je een fantastisch product, goed team en een inhoudelijke uitdaging. Maar dat is nog niet alles! Werken bij Rolan betekent werken aan de toekomst. Wil jij ons team komen versterken?

Rolan Robotics groeit

We zoeken daarom een Sales Engineer, iemand met technisch commerciële vaardigheden die het proces bij onze klant weet te doorgronden en op deze manier tot de beste klantoplossing komt. Ben jij een Sales Engineer of Accountmanager met een achtergrond in de techniek en industriële automatisering? Vind jij het ook gaaf om te werken met robots? Lees dan verder om te zien of onze vacature aansluit bij wat jij zoekt!

Wat doet een Sales Engineer bij Rolan Robotics? 

Als Sales Engineer ben jij veel op bezoek bij onze klanten en prospects. Jij weet de juiste vragen te stellen en bent in staat om een goede analyse te maken van het proces. Weer terug op kantoor weet jij deze informatie samen met een concept engineer om te zetten naar een klantspecifieke oplossing. Samen met jouw collega van de binnendienst vertaal je dit naar een offerte die je vervolgens doorneemt en bespreekt met de klant. Er wordt dus meer van jou verwacht dan accountmanagement alleen. Om deze rol goed in te kunnen vullen is een klant- en oplossingsgerichte instelling noodzakelijk, in combinatie met technisch inzicht, analytisch vermogen en teamwork. Onze (potentiële) klanten kunnen ook in het buitenland gevestigd zijn, dus een deel van jouw activiteiten zouden dan ook daar plaats kunnen vinden. Op dit moment schatten we in dat je ongeveer 1x per maand naar het buitenland zal gaan om daar onze klanten te bezoeken (hoofdzakelijk binnen Europa). Samen met onze Manager Sales maak jij jouw eigen salesplan en ben jij snel in staat om een bijdrage te leveren aan de groeidoelstelling van Rolan Robotics.

Ben jij de Sales Engineer die wij zoeken?

Je bent proactief en hebt een klantgerichte instelling. Je kunt goed plannen en organiseren, je bent nieuwsgierig en bent een heldere en prettige gesprekspartner. Je bent vaak onderweg dus zelfstandig werken vind je prettig. De samenwerking en interactie zoek je op bij jouw klanten en het interne team waarmee jij tot de beste oplossing komt. Wij zoeken een Sales Engieer die in staat is om daadkrachtig te handelen en onze klanten op inhoud te overtuigen van de meerwaarde van onze producten. Denk jij dat jij dit kan? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Verder heb je waarschijnlijk:
  • HBO werk- en denkniveau met een werktuigbouwkundige/mechatronica achtergrond
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Ervaring met industriële productieautomatisering of printers
  • Een flexibele situatie waardoor je ook internationaal kunt opereren
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Rolan Robotics heeft jou heel wat te bieden

Natuurlijk kun je rekenen op een concurrerend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien werk je op een goed bereikbare locatie die filevrij is voor iemand uit de regio. Een auto, laptop en telefoon horen vanzelfsprekend bij deze rol en uiteraard bieden wij jou de gelegenheid en trainingen om de juiste kennis op te doen die nodig is voor deze functie. De bedrijfscultuur van Rolan laat zich het beste omschrijven als typisch West-Fries: nuchter, toegewijd en laagdrempelig. Er werken voornamelijk jonge, technisch geschoolde mensen. Harde werkers, soms een tikkeltje eigenwijs, die van tijd tot tijd informeel bijpraten en elkaar ook buiten werktijd ontmoeten.

Werken bij Rolan?

Werken bij Rolan betekent werken aan de toekomst. Wil jij ons team komen versterken? Mail dan jouw cv en motivatie naar vacature@rolan-robotics.com